Powiatowe jednostki złożyły sprawozdania za 2017 rok. Dużo danych…

Podczas wczorajszej sesji Rady Powiatu Wołomińskiego mogliśmy zapoznać się ze sprawozdaniami za 2017 rok, które złożyły m. in. Komenda Powiatowa Policji, Komenda Powiatowa Państwowej Straży Pożarnej, czy Szpital Powiatowy w Wołominie.

Sprawozdania zawierają wiele ciekawych statystyk i danych, dlatego zamieszczam je w poniższych linkach. Postanowiłem nie odnosić się bezpośrednio do zawartych w sprawozdaniach informacji, ponieważ musiałby z tego powstać kilkustronicowy tekst, co z pewnością nie byłby ciekawe dla czytelnika. Zamieszczenie sprawozdań pozwoli każdemu z Mieszkańców swobodną analizę zawartych w nich danych i wynotowanie interesujących informacji.

Sprawozdanie Komendy Powiatowej Policji w Wołominie 2017

Sprawozdanie Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej w Wołominie 2017

Sprawozdanie Szpitala Powiatowego w Wołominie 2017

spr.jpg

Autor

Arkadiusz Werelich

Urodziłem się 30 marca 1980 roku w Warszawie i mieszkam w Markach od urodzenia. Wychowywałem się wraz z dwojgiem rodzeństwa w katolickiej rodzinie, w domu z zasadami na ulicy Kościuszki, jednej z najstarszych ulic naszego miasta. Uczęszczałem do mareckiej Szkoły Podstawowej nr 1 przy ulicy Okólnej, a po jej ukończeniu podjąłem naukę w Liceum Ekonomicznym im Stanisława Herbsta w Warszawie. Jestem absolwentem Wyższej Szkoły Menedżerskiej Stowarzyszenia Inicjatyw Gospodarczych. Po ukończeniu studiów zajmuję się wraz z rodziną współprowadzeniem sklepu spożywczego, który istnieje w Markach od 16 lat. Prywatnie jestem szczęśliwym mężem żony – Anny, a wolny czas spędzam na siłowni. Pasjonuje mnie budowa ludzkiego ciała i zdrowe zasady żywienia. Skłoniło mnie to do starania się o tytuł certyfikowanego instruktora kulturystyki i fitness. Moje życie od zawsze ściśle związane było ze sportem, od najmłodszych lat swojego dzieciństwa trenowałem w klubach piłkarskich: DKS TARGÓWEK i MARCOVIA MARKI. Z czasem pochłonęły mnie ćwiczenia fitness, tą pasją zajmuję się od 12 lat . Stało się to częścią mojego życia. Hobbistycznie zajmuję się fotografią oraz numizmatyką, lubię również dobry film, a także programy z gatunku dokument i publicystyka. Czas urlopowy najchętniej spędzam w górach, zarówno narty jak i wędrówki to najlepsza forma aktywnego wypoczynku. Pasjonuje mnie kultura Ameryki Południowej a dokładniej rzecz biorąc starożytnych Indian z plemienia Majów. Zwiedzenie tego kontynentu to moje najskrytsze marzenie. Kibicuję klubowi Legii Warszawa, który wspieram jako kibic i członek mareckiego fan klubu tejże drużyny. Jeśli chodzi o zagraniczny football to moją sympatie zaskarbiła sobie FC Barcelona.